Υλικά:

6 χοιρινά μπριζολάκια
3 μελιτζάνες
1 Φλωρίνης
6-7 πράσινες πιπεριές
1 κολοκύθι
2 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. ζάχαρη
Κόκκινο ξηρό κρασί
1 κοφτή κ.σ. πελτές
2 φρέσκες ντομάτες
1/2 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός
(Προαιρετικά) Φύλλα δάφνης, θυμάρι, ρίγανη, κανέλα, γαρύφαλλο, τυρί

Εκτέλεση

Αλατοπιπέρωσα τα μπριζολάκια και τα πέρασα από τηγάνι με ελαιόλαδο.
Στο ίδιο βαθύ τηγάνι και στο λάδι από το κρέας που έχει μείνει, συμπληρώνω ηλιέλαιο και τσιγαρίζω λίγα λίγα τα λαχανικά μου,
όλα κομμένα σε ροδέλες.
Πρώτα τις μελιτζάνες στη συνέχεια την Φλωρίνης, πρ.πιπεριές και 1 κολοκύθι.
Τα βγάζω όλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Συνεχίζω σοτάρωντας τα καρότα,τα βγάζω κι αυτά .
Τέλος σοτάρω τα κρεμμύδια σε ροδέλες και 3 σκ.σκόρδο ολόκληρες μαζί με 1 κ.σ.ζάχαρη.
Σβήνω με κόκκινο ξηρό κρασί κι αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον πελτέ και τις ντομάτες κομμένες σε τέταρτα.
Ρίχνω μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ, αλάτι,πιπέρι και λίγο νερό να πάρει μια βράση η σάλτσα.
Σβήνω και προσθέτω ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα λαχανικά μου να πάρουν όλα σαλτσούλα.
Τοποθετώ στο ταψί μου τα μπριζολάκια και ρίχνω τα λαχανικά με τη σάλτσα τους.
Αλατοπιπερώνω και ψήνω στους 170 β αέρα για 40-45 λεπτά να μείνει με το λάδι του και να πάρει ωραίο χρώμα.

Καλή Απόλαυση !!!

Η Συνταγή είναι της κα Ελινα Σκλαβου