Μπριζολάκια Χοιρινά με σάλτσα μανιταριών (ΣΚΑΛΟΠΙΝΙΑ)
Συστατικά:
800 γραμμάρια χοιρινού κρέατος εσκαλοπ
300γρ Champion Brown μανιτάρια
30g βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι νερό Αλεύρι για γεύση.
Ελαιόλαδο για γεύση.
Φρέσκο μαϊντανό για γεύση.
Αλάτι και μαύρο πιπέρι.
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλαουρ.
Μέθοδος:
Κάτω από τρεχούμενο νερό, ξεπλύνετε τα μανιτάρια για να αφαιρέσετε το χώμα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπάμε τις φέτες κρέατος για να να μαλακώσουν.
Βάλτε τα σε ένα πιάτο με το αλεύρι αναμεμειγμένο με αλάτι και πιπέρι.
Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι, στη συνέχεια προσθέστε το κρέας και σοτάρετε και στις δύο πλευρές.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε τα από το ταψί και αφήστε τα στην άκρη στη φωτιά.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λάδι και σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη.
Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρασί, αφήστε τα να μαγειρευτούν για 6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τώρα βάλτε το κρέας πίσω στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέστε μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Βάλτε το καπάκι και αφήστε όλα να γίνουν σε μια μέτρια φλόγα.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρέστε τις φέτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε ένα ζεστό μέρος, εάν η σάλτσα είναι λίγο υγρή, θα πρέπει να διαλύσετε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλαουρ σε πολύ λίγο νερό και να το βάλετε στο τηγάνι, αφήστε το να πήξει και ρίξτε το σάλτσα στις φέτες.
Σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση :
Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται να τα σερβίρετε αμέσως, θα πρέπει να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά, τη σάλτσα σε ένα δοχείο και τις φέτες κρεατος σε άλλο.