Μπριζόλα σε σάλτσα με σκόρδου
Συστατικά
2 κομμάτια λευκού στήθους
60 g βούτυρο
70 g ξινή κρέμα (δείτε εδώ πως την κάνετε)
70 g στραγγισμένου γιαουρτιού
1-2 σκελίδες σκόρδου
3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
αλατι, αποξηραμένο θυμάρι ρίγανη, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι
Παρασκευή
1. Χρησιμοποίησα στήθος κοτόπουλο εγώ αλλά και οι χοιρινές μπριζόλες ή μοσχαρίσιες σε αυτή την σάλτσα είναι επίσης πολύ νόστιμες. Χτυπάμε κάθε μπριζόλα λίγο να μαλακώσει, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι (μπορείτε επίσης να προσθέσετε κόκκινο πιπέρι αν θέλετε) θυμάρι ρίγανι. Λιώστε το βούτυρο, βυθίστε κάθε μπριζόλα καλά στο βούτυρο και βάλτε την στο ταψί. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
2. Για την σάλτσα: Λιώστε το σκόρδο σε ένα μπολ με την ξινή κρέμα και το γιαούρτι. Προσθέστε αλάτι χτυπήστε καλά και απλώστε πάνω στο κρέας. Στη συνέχεια, απλώστε την τριμμένη φρυγανιά πάνω από την σάλτσα και βάλτε το στο φούρνο στους 200 C για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τη μπριζόλα με πουρέ πατάτας.
*Ξυνη Κρέμα
Ανακατέψτε 70 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό μισου λεμονιού. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.