Αρνίσιες μπριζόλες στο φούρνο, λουσμένες σε ένα μείγμα από φρέσκα μυρωδικά, χυμό λεμονιού και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Υλικά

7 μπριζόλες αρνίσιες
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
2 κτσ. πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
2 κτσ. κάρυ
2 κτσ. ρίγανη
1/2 ποτηρι μπύρα

Αλουμινόχαρτο για το σκέπασμα του ταψιού + ταψί για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπριζόλες και τις αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα. Εκεί τις αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, πασπαλίζουμε με 1 κτσ από την πάπρικα, 1 κτσ από το κάρυ 1 κτσ ρίγανη και λάδι.
Με τα χέρια μας απλώνουμε τα υλικά καλά πάνω στο κρέας
Προσθέτουμε νερό 1-2 δάχτυλα και σκεπάζουμε με το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40′.

Μετά συνεχίζουμε για άλλα 20 ‘ ψήσιμο χωρίς το αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε την μπύρα μέχρι να παρει ένα ελαφρύ μαύρισμα το κρέας μας.
Προσοχή. Ο κάθε φούρνος έχει και άλλη δυναμική. Αν παραψηθούν θα στεγνώσει το κρέας μας και εμείς το θέλουμε ζουμερό….οπότε ελέγχουμε τον τελικό χρόνο ψησίματος

Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία