Οι μπριζόλες κοτόπουλου με λαχανικά είναι η επιτομή του καλοκαιρινού γεύματος. Φανταστείτε ζουμερές, ψητές μπριζόλες κοτόπουλου, μαριναρισμένες σε μυρωδικά και λεμόνι, να συνδυάζονται αρμονικά με πολύχρωμα λαχανικά εποχής
Υλικά:
Μπριζόλες κοτόπουλου 2 τεμ.
κρεμμύδι 1 κεφάλι
2 πράσινες πιπεριές
κόκκινη πιπεριά 1 τεμ.
Κολοκυθάκια 2 μικρά
καυτερές πιπεριές 2 τεμ.
καρότα 2 τεμ.
ντομάτες μικρές 4 τεμ.
σκόρδο 2,3 σκελίδες
χυμό από μισό λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Το σκόρδο πιέζεται, αλατίζεται και ανακατεύεται με λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε αυτό το μείγμα να μαριναριστεί, περίπου μια ώρα.
Τα λαχανικά είναι χοντροκομμένα, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνονται σε ταψί τοποθετημένο σε φούρνο ή σε φριτέζα αέρα.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες κοτόπουλου πάνω τους, καθώς ανακατευουμε τα λαχανικα μερικες φορες και γυρίζουμε τις μπριζόλες.
Σερβίρεται ζεστό, μπορείτε να προσθέσετε σάλτσα σόγιας.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!