Υλικά

4 μεγάλες μοσχαρίσιες
80 ml ηλιέλαιο,
80 ml ελαιόλαδο,
1 κσ ξερό μπαχαρικό,
1 κγ πάπρικα,
1/2 δεντρολίβανο και
1/2 πιπέρι

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 καρότο σε φετες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
1 κγ ξηρό μπαχαρικό
1 κσ παπρικα
αλάτι & Πιπέρι

9 ντοματίνια κομμένα στην μέση
3 κόκκινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
4-5 ποτήρια ζωμό μοσχαρίσιο

Εκτέλεση:

Θα αλατίσουμε και θα καλύψουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με ρευστή μαρινάδα, και την φτιάξαμε από: λάδι, ελαιόλαδο, ξερό μπαχαρικό, πάπρικα, δεντρολίβανο και πιπέρι. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε το ταψί. Αραδιάζουμε τις μπριζόλες στον πάτο, αλατίζουμε και αλειφουμε με την μαριναδα και τις 2 πλευρες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν σκεπασμένες με μία μεμβράνη.
Με τα τις τοποθετουμε στο λαδωμένο ταψί σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά

Όσο ψήνονται οι μπριζόλες θα ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
Θα καρυκεύσουμε τις πατάτες και τα καρότα με λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξερό μπαχαρικό και πάπρικα.
Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε τα λαχανικά (πατάτες-καρότα-κρεμμύδι) στο ταψί και επιστρέψτε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα το κρέας και προσθέτουμε λίγο βούτυρο
Μετά από αυτά τα 20 λεπτά, θα βάλουμε στο φούρνο ντομάτες και πιπεριές και θα περιχύσουμε με ζωμό μοσχαρίσιο, Επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά. Μετα βγάζουμε απο το φούρνο βγαζουμε τις μπριζόλες από πάνω θα περιχύνουμε το κρέας με λιγο ζωμό ακόμη αν χρειάζετε μέχρι να μαλακωσει εντελώς το κρέας.
Στο τέλος προσθέτουμε μαϊντανό ως διακοσμητικό και επιπλέον μπαχαρικό.

Οι πατάτες λιώνουν στο στόμα, και το κρέας κυριολεκτικά διαλύεται.

Προηγούμενο άρθροΣτριφτό τυρόψωμο με βούτυρο…
Επόμενο άρθροΣιροπιαστές μπάλες από σιμιγδάλι