Μπριζόλες στο τηγάνι

Advertisement

Συστατικά:

680 gr Mπριζόλα πάχους 4-5 εκ, σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
1 κουταλιά της σούπας λάδι ηλιέλαιο
3 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
3 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι
2 κλωνάρια φρέσκο ​​δεντρολίβανο

Κατευθύνσεις:

Χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες, στεγνώστε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας. Καρυσκεύστε γενναιόδωρα με 1 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το λάδι Τοποθετήστε τη μπριζόλα στη μέση του τηγανιού και μαγειρέψτε, γυρίζοντας κάθε 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σκοτεινή κρούστα και από τις δύο πλευρές, περίπου 12-14 λεπτά.
Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή.

Advertisement

Σπρώξτε τη μπριζόλα στη μία πλευρά του τηγανιού. Προσθέστε βούτυρο, σκόρδο, θυμάρι και δεντρολίβανο στην αντίθετη πλευρά του τηγανιού, γέρνοντας το τηγάνι προς το βούτυρο και μαγειρέψτε μέχρι να αφρίσει το βούτυρο, περίπου 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
Δουλεύοντας προσεκτικά, βάζετε το βούτυρο πάνω από τη μπριζόλα για 1-2 λεπτά, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 120 βαθμούς για μέτρια , ή μέχρι το επιθυμητό ψήσιμο.
Αφήστε να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Σερβίρετε αμέσως.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement