Τα υλικά όπως προστέθηκαν

Για να μαρινάρουμε το κρέας
1 και ½ κιλό μοσχάρι (8-9 φέτες) από το φιλέτο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Νερό κρεμμυδιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Για την προετοιμασία λαχανικών
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2-3 πατάτες κομμένες σε φέτες
2 ντομάτες ή 10 ντοματίνια μεγάλα κομμενα στα 2
1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για την μαρινάδα
Ξεκινάμε και τρίβουμε το κρεμμύδι το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι πάνω απο ένα μπολάκι το αλατιζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτα.
Μετα το στραγγίζουμε πιέζοντας του μέσα στο μπολ να βγουν τα υγρα του.
Κραταμε το κρεμυδοζουμο στην άκρη.

Παίρνουμε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα το κρεμυδόζουμο το ξύδι 1 κουταλάκι αλάτι, πάπρικα μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις μπριζόλες μέσα στο υγρό μείγμα και τις ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά από τη μαρινάδα
Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τι βάζουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα τις πατάτες τις ντομάτες κομμένες τις πιπεριές, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι και ένα τέταρτο της κούπας λάδι και ανακατεύουμε

Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τα λαχανικά και από πάνω βάζουμε το κρέας το περιχύνουμε με τη μαρινάδα το σκεπάζουμε με μία λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο.
Το ταψί το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για δύο ώρες όταν το βγάλουμε το φαγητό μας είναι έτοιμο

Subscribe for more delicous recipes here