Μπριζόλες χοιρινού λαιμού στο φούρνο

Υλικά

1.5 kgr Μπριζόλες λαιμού χοιρινές

Μαρινάδα:
3 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
4 κουταλιές σάλτσα ροδιού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουτ σουμακ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Αλάτι
3 κουταλιές σάλτσα σόγιας

Επιπλεον:
Πάπρικα
50g βούτυρο
ξανθή μπύρα

Εκτέλεση

Για την μαρινάδα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα υγρό μείγμα

Κόψτε το κρέας. Ρίξτε αλάτι και πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι.

Ρίχνουμε τη μαρινάδα. Αφήστε τα για 2 ώρες
στο ψυγείο. Μπορούν να παρασκευαστούν το βράδυ και να παραμείνουν στη μαρινάδα όλη τη νύχτα.
Τακτοποιήστε τις μπριζόλες σε ένα τηγάνι. Πασπαλίστε ελαφρά με πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι. Βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε μπριζόλα. Ρίξτε λίγη μπύρα (και μην υπερβείτε το επίπεδο του κρέατος).


Ψήνουμε στα 180’s με αέρα μέχρι να ροδίσουν, ποτίζοντας τις μπριζόλες σε διαστήματα με τη σάλτσα.


Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες, χωριάτικη σαλάτα.
Για επιδόρπιο γιαούρτι με γλυκο του κουταλιού βύσσινο ή σταφύλι .
Καλή μέρα.