Τι πιο νόστιμο από μια παραδοσιακή μυζηθρόπιτα; Αυτή η συνταγή, που μας θυμίζει τις γιαγιάδες μας, είναι ιδανική για ένα απολαυστικό πρωινό ή ένα ελαφρύ σνακ. Η τραγανή ζύμη σε συνδυασμό με τη γεύση του ξιδάτου μυζηθρά είναι ένας κλασικός συνδυασμός που σίγουρα θα λατρέψεις!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ρακί
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Νερό (όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη ελαστική)
Για τη γέμιση:
600 γραμμάρια ξυνομυζηθρα
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ρακί και τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε σταδιακά νερό, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Σχηματισμός και Ψήσιμο:
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους μανταρινιού και το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ένα λεπτό φύλλο, σαν πιατάκι καφέ.
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο και κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας ένα μικρό πακετάκι.
Ανοίγουμε το πακετάκι με τα χέρια μας, μέχρι να πάρει το σχήμα ενός πιάτου φαγητού.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις μυζηθρόπιτες από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τις ζεστές μυζηθρόπιτες με μέλι.
Η Συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura