Για να φτιάξουμε τις μυζηθρόπιτες, θα χρειαστούμε:

Για το ζυμάρι:

4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
3 με 4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλάκι αλάτι
1 σφηνάκι ρακή (αν θέλουμε)
Περίπου μια κούπα νερό για πιο σφικτό ζυμάρι (ή λίγο παραπάνω για την πιο παραδοσιακή εκδοχή του πιο μαλακού ζυμαριού)

Για τη γέμιση:

500 γραμμάρια μυζήθρα από την Κρήτη
Για να τις σερβίρουμε:

300 γραμμάρια μέλι από θυμάρι

Πώς θα τις φτιάξουμε:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα μπολ.
Θέλουμε να γίνει ένα ζυμάρι που να κολλάει λίγο στα χέρια μας.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
Ζυμώνουμε τη μυζήθρα μέχρι να γίνει σαν κρέμα και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια.

Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι και το ανοίγουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε μέσα ένα μπαλάκι μυζήθρα, το κλείνουμε και το πιέζουμε να γίνει πίτα.
Βάζουμε την πίτα στο τηγάνι το οποίο έχει μόνο ένα φιλμ λαδιού. Την πατάμε με βρεγμένα χέρια μέχρι να γίνει λεπτή και την ψήνουμε από τις δύο μεριές.
Ρίχνουμε μέλι από θυμάρι από πάνω και τις απολαμβάνουμε!

Η Συνταγή είναι της κας Μαγειρικές Απολαύσεις Anastasia Narlidou 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μυζηθροπιτάκια με μέλι

Μυζηθροπιτάκια

Υλικά

Για τη ζύμη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1 1/2 φλιτζάνια κρύο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
Πρέζα κανέλας
Τσίμπημα ξύσμα λεμονιού (1/4 κουταλάκι του γλυκού)

Γεμιση 
1 kg μυζήθρα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ποτό μαστίχας ή πρέζα αλεσμένης μαστίχας
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη

Κατευθύνσεις

Συνδυάστε το μείγμα μυζήθρας και αφήστε το στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε τη ζύμη.
Για τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε όλα τα υγρά συστατικά, μπαχαρικά και ξύσμα λεμονιού. Ζυμώστε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μίξερ ή με το χέρι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίξτε τη ζύμη λεπτή, πασπαλίζοντας αλεύρι πάνω της και ανοίγοντας συνεχώς.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ανθότυρο συμπληρώνοντας σειρές όπως θα κάνατε για ραβιολια.

Διπλώστε το πάνω στρώμα της ζύμης για να καλύψετε τις άκρες. Πιέστε προς τα κάτω με τα δάχτυλά σας γύρω από κάθε κομμάτι.


Κόψτε κάθε τετράγωνο με έναν τροχό ζαχαροπλαστικής. Πιεστε τις άκρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ανοίγματα ή κενά. Αφήστε τα κομμάτια στην άκρη.


Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε φυτικό λάδι. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε 2-3 κομμάτια τη φορά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις ροδίσει, αφαιρέστε τα μυζηθροπιτάκια και τοποθετήστε το σε μια χαρτοπετσέτα. Προσθέστε στο πιάτο σας και περιχύστε το θυμαρίσιο μέλι και την κανέλα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλη Απόλαυση!!