Φανταστικα πεντανοστιμα κουλουρακια με καρυδι και σταφιδες.Σας τα συνιστω ανεπιφυλακτα.
Υλικα:
1 ποτηρι αραβοσιτελαιο
1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι +1 κ.γ.σοδα
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια .
1 φλυτζ.του ελληνικου κονιακ.
1 κ.σ.κανελα.
1/4 κ.γ.γαρυφαλλο.
1 ποτηρι σταφιδες (τις οποιες μουλιαζουμε με το κονιακ)
1 ποτηρι καρυδια χονδροκομμενα
1 φακ.μπεικιν.
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 1 kg.
Σουσαμι για την επικαλυψη.
Το ποτηρι μου ειναι των 200 ml.
Εκτέλεση
Ανακατευουμε καλα το λαδι με την ζαχαρη +χυμο και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη και ευπλαστη Αφηνουμε για μιση ωρα να ξεκουραστει και πλαθουμε σε οτι σχημα θελουμε.Ρολαρουμε στο σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 40 με 45 λεπτα αναλογα και με τον φουρνο βεβαια.
Μοσχοβολαει ο τοπος..
Καλη αυριανη με υγεια
Η Συνταγή και η εκτέλεση της κα