Μπριζόλες με λάχανο στο φούρνο

Απαραίτητα προϊόντα:

1 μικρό λάχανο (οι κατσαρόλες για πολυκουζίνες συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλες)
4 μπριζόλες λαιμού (μπριζολάκια)
1 μεγάλο κεφάλι κρεμμύδι
1 κεφάλι σκόρδο
λάδι για τηγάνισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ελαιόλαδο)
2 κ.σ. τοματοπολτός
πάπρικα
κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
πιπέρι
άλατι

Παρασκευή

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια ανάλογα με την προτίμηση (μου αρέσει όχι πολύ), τις σκελίδες σκόρδο σε δύο ή τρία κομμάτια και το λάχανο σε λωρίδες.
Σ ενα τηγάνι βάζουμε λάδι. Οι μπριζόλες αλατίζονται και καρυκεύονται με μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια όταν κάψρι το λάδι, τηγανίζονται και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά (σε δόσεις, γιατί μαλλον δεν θα τις χωρέσετε όλες ταυτόχρονα).

Αφαιρούνται και στη θέση τους τοποθετείται το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το οποίο τσιγαρίζεται μέχρι να ροδίσει.
Λίγο πριν είναι έτοιμο, προσθέστε σκόρδο και άλλα μπαχαρικά κατά βούληση.
Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το λάχανο καθώς και τον πουρέ ντομάτας (αρχικά δεν θα μπορεί να κατανεμηθεί ομοιόμορφα, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα).
Τα βάζουμε όλα μαζι σε ένα ταψί ριχνουμε ζεστό νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψηνουμε στους 180 βαθμούς (στο δικό μου φουρνο διαρκεί 1 ώρα).

Μετά από 15 λεπτά ανοίγει και ανακατεύεται το ήδη πεσμένο λάχανο μαζί με τα τηγανητά κρεμμύδια και τον πουρέ ντομάτας. Οι μπριζόλες είναι τοποθετημένες από πάνω χωρίς να θάβονται – η ιδέα είναι ότι οι ατμοί από το λάχανο, που φουσκώνουν, αρωματίζουν το κρέας και οι χυμοί και το λίπος από το κρέας, που ρέουν προς τα κάτω, αρωματίζουν το λάχανο.
Τα σκεπαζουμε πάλι και αφήνεται για άλλα 45 λεπτά.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΨητή μελιτζάνα με ντομάτες, ανθότυρο και μοτσαρέλα…είναι μια απίστευτη λιχουδιά.
Επόμενο άρθροΗ μπομπότα της Γιαγιάς μου αγαπημένο πρωινό