Συστατικά
Κανέλα 1,5 κουτ.γλ κοφτη
Για την ζυμη
Αλεύρι γ.ο.χ 450 γρ
Αλάτι 3/4 κγ
Ζάχαρη 45 γρ
Φυτικό λάδι 3 κ.σ
Ξηρά μαγιά 6 γρ
Μήλα 600 γρ
Ζάχαρη 3 κ.σ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίχνουμε 160 ml ζεστό νερό και το λάδι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Μπορεί να κολλήσει λίγο στα χέρια σας. Μπορείτε να αλείψετε τα χέρια σας με λίγο φυτικό λάδι.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ, σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη. Αφήστε σε ζεστό μέρος για περίπου μιάμιση ώρα.
Η ζύμη πρέπει να διπλασιαστεί τουλάχιστον σε μέγεθος.
Για να φτιάξετε τη γέμιση, πλύνετε και ξεφλουδίστε τα μήλα. Κόβουμε σε μικρούς κύβους και βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Πασπαλίστε με ζάχαρη (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με τη γλύκα των μήλων σας) και κανέλα.
Τηγανίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, σε στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη (περίπου 62 γρ. το καθένα).
Ανοιγουμε κάθε ζυμαρακι σε κύκλο και απλώνουμε τη γέμιση. Κλεινουμε σαν τυροπιτακι καλά να σχηματιστεί μια πίτα.
Τοποθετούμε τις πίτες σε ένα ταψί. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 15-20 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Για να γίνουν πιο χρυσαφένιες οι πίτες, μπορείτε πρώτα να τις αλείψετε με γάλα
Για να γυαλίσουν οι έτοιμες πίτες, μπορείτε να τις αλείψετε με νερο και ζαχαρη.
Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μερικά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη με δύο κουταλάκια του γλυκού ζεστό νερό.
Αλείφουμε τις πίτες με το σιρόπι που προκύπτει.