Αυτό το νηστίσιμο μπακλαβαδάκι είναι μια υγιεινή και εξίσου λαχταριστή εναλλακτική του κλασικού μπακλαβά. Φτιαγμένο με φύλλα κρούστας, θρεπτικούς ξηρούς καρπούς και αρωματικό μέλι, είναι ιδανικό για τις περιόδους νηστείας αλλά και για όσους αναζητούν ένα πιο ελαφρύ γλυκό.

Υλικά

500 γρ. φύλλα κρούστας
Περίπου 500 γρ. καρύδια και αμύγδαλα, χοντροκομμένα στο μούλτι
1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελάχιστο τριμμένο γαρίφαλο
3 κουταλιές της σούπας αναποφλοίωτο σουσάμι
2/3 της κούπας ελαιόλαδο
750 γρ. μέλι
1,5 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
Γαρίφαλα ολόκληρα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζω στο τα καρύδια και αμυγδαλα στο μουλτι, κανέλα, ελάχιστο τριμ γαρυφαλο, σουσάμι
Λαδωσα ταψάκι 22Χ32 εκοψα τα φύλλα ακριβώς στη μέση στη μεγάλη διάσταση ετσι είχα 24 φύλλα
Έστρωσα 6 κάτω ραντιζοντας λάδι με το πινέλο
Μετά έστρωσα 12 φύλλα, που σε καθε ένα 1 σκόρπιζα το μείγμα των ξηρών καρπών χωρίς να λαδωνω
Τελείωσα με τα υπόλοιπα 6 φύλλα λαδωνοντας ενδιάμεσα
Έκοψα, έβαλα καρφάκια γαρίφαλο και με το κουτάλι πέρασα όλες τις εγκοπές με λάδι
Ψήσιμο 1 ώρα και 15 λεπτά στους 165 αντιστάσεις
Αραιωσα to μέλι με 1,5 φλυτζ του Ελ. καφέ νερό και μόλις βγήκε καυτός ο μπακλαβάς τον περιεχυσα

Καλό απόγευμα!!