Υλικά:

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι σπορέλαιο
4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Προαιρετικά: τρούφα μαύρης σοκολάτας, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια ή ό,τι άλλο επιθυμείτε

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα προαιρετικά υλικά (τρούφα, σταφίδες, ξηρούς καρπούς κ.λπ.) και ανακατέψτε ξανά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το ξεφορμάρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Σοφια Καλυμνος

Προηγούμενο άρθροΘεϊκή Σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΚουλούρια Καλύμνου