Υλικά:

3 κιλά βερίκοκα (κατά προτίμηση σφιχτά)
2 κιλά ζάχαρη
600 ml νερό

Εκτέλεση:

Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί σιρόπι.
Πρώτη Ζεμάτιση: Ρίχνουμε τα βερίκοκα στο καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε να σταθούν για 8 ώρες. Σουρώνουμε το σιρόπι και το βράζουμε ξανά.
Δεύτερη Ζεμάτιση: Περιχύνουμε τα βερίκοκα με το καυτό σιρόπι και τα αφήνουμε για 8 ώρες (ή και για 24 ώρες). Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του σουρώματος και του βρασμού του σιροπιού.
Τρίτη Ζεμάτιση: Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία της δεύτερης ζεμάτισης.
Τελικό Βράσιμο: Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε τα βερίκοκα.
Προαιρετικά: 5 λεπτά πριν το τέλος του βρασμού, μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά, μπορούμε να σπάσουμε τα κουκούτσια των βερίκοκων, να ψήσουμε τους πυρήνες στο φούρνο και να τους προσθέσουμε στο γλυκό.
Συντήρηση: Αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε με αποστειρωμένα καπάκια. Το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ