Συστατικά για την Ζύμη:
1/2 κούπα κρύο βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
4 – 6 κουταλιές σούπας κρύο νερό
4 μεγάλες ντομάτες
1 κγ αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές φρυγανιά
110γρ τυρί φέτα
1 αυγό, λίγο χτυπημένο
ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για γαρνιτούρα
Ντομάτες σε φέτες
Αρχικά, ξεκινάμε με τον τεμαχισμό και το αλάτισμα των ντοματών μας και στη συνέχεια τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Κάνετε αυτό περίπου μια ώρα πριν τις ψήσετε. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι να προσθέσετε τις ντομάτες στη ζύμη, στεγνώστε τες με χαρτοπετσέτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ
Αρχικά, τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, πιέστε με ένα πιρούνι το βούτυρο στο αλεύρι μέχρι να έχετε κομμάτια που είναι μέγεθος μπιζελιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το τριμμένο τυρί παρμεζάνας και το πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρύο νερό μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά σε ένα μικρό μέρος της ζύμης και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να τα αναμείξουμε. Πηγαίνετε το αλεύρι προς τα πλάγια και επαναλάβετε το ίδιο με το υπόλοιπο αλεύρι και νερό.
Προσθέστε το κρύο νερό, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά σε μια μικρή μερίδα του αλευριού το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά. Αφού υγρανθεί όλη η ζύμη, σχηματίστε ένα επίπεδο δίσκο, τυλίξτε τον σε πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει η ζύμη για τουλάχιστον μία ώρα. Όσο περισσότερο μπορείτε να αφήσετε την ζύμη στο ψυγείο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να την χειριστείτε.
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, ανοιξτε την την σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε έναν κύκλο 30 cm. Διπλώστε τη ζύμη στη μέση και τοποθετήστε την πάνω σε ένα χαρτι ψησίματος. Ανοίξτε τη ζύμη και τοποθετήστε μαζί με το χαρτί ψησίματος στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Η ψύξη της ζύμης θα βοηθήσει να μειωθεί η συρρίκνωση όταν ψήνεται. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Πασπαλίστε με φρυγανιά ψωμιού πάνω από την ζύμη αφήνοντας ένα περίγραμμα 3 εκ από τις άκρες της ζύμης χωρίς φρυγανιά.
Στρώστε τις ντομάτες, και από πάνω το κρεμμύδι και την τριμμένη φέτα. Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από το γέμισμα, ώστε να φαίνεται μέρος της γέμισης. Σουρώστε τις άκρες της ζύμης εάν απαιτείται καθώς διπλώνετε.
Χτυπήστε το αυγό και το νερό σε ένα μεσαίο μπολ. Βουρτσίστε με το μείγμα αυγού πάνω από τις άκρες της ζύμης. Ψήστε την φωλιατή ντομάτα σε φούρνο 185 βαθμους για 30 -40 λεπτά μέχρι να γίνει καφέ και τραγανή η ζύπη. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει 10 λεπτά πριν κόψετε και σερβίρετε.