Μπισκότα με καρύδι και μέλι

Χρειάζεσαι:

500 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 ίσες κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας
100 γρ λεμόνι (φλούδα και χυμό)
100 ml λάδι
250 ml ζεστό νερό

Χρειάζεται ακόμα:
αλεσμένα καρύδια (φουντούκια ή αμύγδαλα)

Παρασκευή:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού τριμμένο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το χυμό λεμονιού, το λάδι και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό.
Μεταφέρετε τη ζυμωμένη ζύμη σε μια ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια εργασίας και τη χωρίζετε σε τέσσερα ίσα μέρη.
Τυλίξτε κάθε μέρος με τα χέρια σας σε ένα μικρό ρολό. Τώρα, χωρίστε κάθε σχήμα κυλίνδρου σε 10 ίσα μέρη.

2. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας με χαρτί ψησίματος. Πλάθετε κάθε κομμένο μέρος σε μπάλα και απλώνετε λίγο στην παλάμη σας σε σχήμα μικρού κέικ. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί. Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε τα κέικ με λάδι και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά (εγώ τα έψησα για 15 λεπτά).
Μην περιμένετε να ροδίσει η επιφάνεια, μόλις κιτρινίσει ο πάτος του κέικ ψήνονται.
3. Περιχύνουμε την επιφάνεια των κέικ που έχουν ψηθεί, όσο είναι ακόμα ζεστά, με μέλι και πασπαλίζουμε με αλεσμένα καρύδια (φουντούκια ή αμύγδαλα)

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια _ με παπαρουνόσπορο…Διαβάστε και για τα οφέλη του παπαρονόσπορου
Επόμενο άρθροΚαρδούλες Κοτόπουλο στο τηγάνι