Ζυμαρικά με λουκάνικο και μανιτάρια

Υλικά

Ζυμαρικά – 500 γρ
λουκάνικο – 2 τεμάχια περίπου 400 γρ
κρεμμύδι – 1 κεφάλι
καρότα – 2 μικρά
πιπεριές – 1 πράσινη + 1 κόκκινη
σκόρδο – 3 σκελίδες
ντομάτες – 400 γραμμάρια κονσερβα
αλάτι για γεύση
ρίγανη – 2 πρέζες
Πάπρικα – 2 πρέζες
βούτυρο – 50 γρ
ελιές – 50 γρ
παρμεζάνα – 40 γρ
κίτρινο τυρί – 150 g
μανιτάρια – 200 γραμμάρια κονσερβα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό, αλατισμένο νερό με λίγο λάδι.
Ξεφλουδίστε τα καρότα και τρίψτε τα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και κόψτε το σε φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι. Βάζουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί για λίγο.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα και τα κρεμμύδια. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
Προσθέστε τα στα άλλα υλικά και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια.
Κόψτε το λουκάνικο σε κύβους και προσθέστε το στα υπόλοιπα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις ελιές. Ακολουθεί ντομάτα σε κονσέρβα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά.Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε σε τρυπητό κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα όπου βράζουν, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και λάδι και ανακατεύουμε.
Όταν βράσει η σάλτσα, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τριμμένο κίτρινο τυρί.
Σερβίρετε ζεστά νόστιμα ζυμαρικά.

Καλή Απόλαυση!