Χωρίς γλουτένη πάντα!!!
ΥΛΙΚΑ για την μπισκοτένια βάση
- 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδος λιωμένο
- 100 γρ, ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 80 γρ. αλεύρι καρύδας
- 4 μεγάλες κουταλιές πραλίνα #Sisinni
- Βάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν . Τέλος ρίχνουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι νούμερο 26 ,φροντίζοντας να ανεβεί και λίγο στα πλαϊνά του το μείγμα μας. Με το πιρούνι τρυπάμε την ζύμη εδώ κι εκεί.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15 περίπου λεπτά. Βγάζουμε απ το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να παγώσει .
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
- 1,250 ml γάλα
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 150 γρ. μαύρη κουβερτούρα #Sisinni
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. Amareto ( προαιρετικά)
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να γίνει χλιαρό και αποσύρουμε απ την φωτιά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ , την βανίλια , την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη λίγο. Προσθέτουμε δύο κουτάλες χλιαρό γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
- Προσθέτουμε το Αμαρέτο (προαιρετικά)
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέ τον αυγοδάρτη για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας η κρέμα. Στο τέλος , όταν πάρει βράση και δούμε ότι έδεσε αποσύρουμε απ την φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την σπασμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απ το μπισκότο στο τσέρκι και αφήνουμε στην άκρη να παγώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ για γαρνίρισμα
- 200 γρ. κρέμα φυτική για σαντιγί
- Τρούφα χ.γ.
- Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί , αν βάλετε Adoro ή Kretorre δεν χρειάζεται ζάχαρη επιπλέον. Αν βάλετε κρέμα γάλακτος τότε ρίξτε και άχνη ζάχαρη .
- Βάζουμε την σαντιγί σε κορνέ και στολίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ( να έχει παγώσει καλά ) . Πασπαλίζουμε με τρούφα χ.γ.