Νόστιμο κέικ έτοιμο σε λίγα λεπτά με σιμιγδάλι
Συστατικά:
– 150 γραμμάρια σιμιγδάλι
– 100 γραμμάρια ζάχαρης
– 100 ml λάδι σπόρου
– 3 αυγά
– βανιλίνη
– πρέζα αλάτι
– 16 γραμμαρια Μπεικιν παουντερ
– 2 κουταλιές της σούπας πικρό κακάο
– 110 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
– 200 ml γάλα
– 150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
Διακόσμηση:
– πουτίγκα σοκολάτας γιωτης + καραμέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλεντερ ρίχνουμε τα αυγά, βανίλια, ζάχαρη, σπορέλαιο, αλάτι, γιαούρτι, κακάο και χτυπάμε.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικα κοσκινίζουμε μέσα το σιμιγδάλι
και μπεικιν παουντερ, και συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 28 εκ και πασπαλίζουμε με σιμιγδαλι την βάση και το κουνάμε το πυρεξ για να καλυφθεί.
Αδειάζουμε το υγρό μείγμα στο πυρέξ
και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. (ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα εάν ειναι οκ)
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και την σοκολάτα, και ανακατεύουμε να λιώσει.
Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια και το εμποτίζουμε με το μείγμα σοκολάτας
Διακοσμούμε με πουτιγκα σοκολατας και καραμέλα
που βάζουμε σε μια σακούλα και κόβουμε την γωνία.
Βάζουμε απο πάνω κεράσι ή βατόμουρο ή και τριμμένους ξηρούς καρπούς
Καλη Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube cgannel here