Κέικ πορτοκαλιού

Συστατικά:

3 μεγάλα αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
ζάχαρη 220 γρ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
5 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
220 ml λάδι
60 ml γάλα
300 γρ αλεύρι
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα πορτοκαλιού:
Ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και χτυπάμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε. Οσα χτυπάμε ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι σε 4 δόσεις.
Μετα προσθέτουμε το γάλα να ενσωματωθεί και αυτό και σταματάμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σε 2 δόσεις και χτυπάμε αναμεσα σε καθε δόση, στην δεύτερη δόση ρίχνουμε μαζί και το μπεικιν παουντερ.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο το αδειάζουμε σε μια βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Στο χρόνο αυτό ξεκινάμε την σάλτσα πορτοκάλι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1 ποτηρι χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη και το κορν φλαουερ σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει σαν κρέμα.

Βγάζουμε το κεικ απο το φούρνο σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με την κρέμα πορτοκάλι και διακοσμούμε όπως θέλουμε

Καλή Απόλαυση