Συστατικά
1-1 / 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζάνι ξινόγαλο
1/4 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά χυμού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
1-1 / 2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες σε φέτες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα σαντυγί
2 κουταλάκια του γλυκού πορτοκαλί λικέρ ή χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψακί 20 εκ και στρώστε με χαρτί ψησίματος αλλείψτε και αυτό με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το Baking Powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε to ξινόγαλο, το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ανακατέψτε το υγρό μείγμα με τα ξηρά συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε μέσα 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι.
Ψήνετε 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει βάλετε στο κέντρο .  Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψάκι μετά αφαιρέστε και το χαρτί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη, σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε φράουλες με χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε την σαντυγί και το λικέρ και απλώστε το πάνω από το κέικ. Βγάλτε τις φράουλες από το ψυγείο στεγνώστε τες και  τοποθετήστε πάνω από την σαντυγί.

Προηγούμενο άρθροΕνα τέλειο ποτό Φράουλας σαμπανιζέ….
Επόμενο άρθροΣαλάτα με φράουλες και vinaigrette