Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες

Advertisement

Ετοίμασα επίσης ένα νόστιμο κέικ σήμερα

Υλικά

Για το παντεσπανι:
5 ασπράδια αυγών
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
4 κουταλιές αλεύρι
Μισός φάκελος μπέικιν πάουντερ, 5 γρ
Μια πρέζα αλάτι

Κρέμα:
5 κρόκους
150 γρ ζάχαρη
3 φακελάκια ζάχαρη βανίλιας
4 κουταλιές αλεύρι
500 ml γάλα
100 γρ μαύρη σοκολάτα
250 γρ βούτυρο

Χρειαζόμαστε επίσης:
200 γρ απλά μπισκότα
200 ml γάλα
Διακόσμηση 200 ml σαντιγί
Τριμμένη καρύδα

Σιρόπι:
4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα

Advertisement

Εκτέλεση

Παντεσπανι: Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το λάδι και το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Κρέμα: Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα σταδιακά, βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Χωρίζουμε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη, το ένα μέρος παραμένει βανίλια και στο άλλο προσθέτουμε την σπασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και
να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε και τα δύο να κρυώσουν εντελώς.

Βούτυρο: 150 gr προσθέστε το σε κρέμα βανίλιας και 100 gr σε κρέμα σοκολάτας ανακατέψτε και τις δύο κρέμες.

Συναρμολόγηση: Σιροπιάστε από πάνω με 4 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα — κρέμα σοκολάτας — μπισκότα εμποτισμένα με ζεστό γάλα — κρέμα βανίλιας–σαντιγί — καρύδα
Έβαλα τρούφα σοκολάτας αντί για καρύδα γιατί δεν την είχα πια σίγουρα φαίνεται καλή με την καρύδα να αντιπροσωπεύει το «χιόνι».
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα και σερβίρουμε.
Μια νόστιμη και μάλιστα απλή συνταγή, θα έλεγα ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε

Καλή Απόλαυση

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement