Ογκρατεν μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα
για 4 άτομα:
Υλικά
800 γραμμάρια ή 3 μελιτζάνες
1 κουτί θρυμματισμένης τομάτας 450 γραμμαρίων
125 γραμμάρια ή 4 κουταλιές τηγανητής ντομάτας
1 μπάλα από φρέσκια μοτσαρέλα 125 γραμμαρίων
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
φρέσκα φύλλα βασιλικού και ρίγανης (μπορούν να υποκαταστήσουν τα αποξηραμένα μπαχαρικά)
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς—
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις 3 μελιτζάνες ως εξής.
Την πρώτη εντελώς απο την φλουδα της, την δεύτερη να ειναι ριγέ, και την τριτη καθόλου.
Κόβουμε όλες τι μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα πυρεξ και αλατίζουμε καλα μεταξύ των στρώσεων και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και μελιτζάνας
Μέσα στην σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι, μια κουταλιά σούπας αλάτι και τα ψιλοκομμένα φύλλα και ανακατεύουμε.
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σκουπίζουμε πολύ καλά από τα υγρά τους.
Κάνουμε τις μελιτζάνες 3 ντάνες όπως τις καθαρίσαμε.
Στρώνουμε κάθε μπολάκι με σάλτσα στην βάση και στρώνουμε με τις φέτες μελιτζανας που δεν εχουμε καθαρισει καθόλου απο την φλούδα και αλατοπιπερωνουμε.
Βαζουμε σάλτσα ντομάτας, τριμμένο τυρί και κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας που εχουμε καθαρίσει και είναι ριγέ.
Αλατοπιπερωνουμε – σάλτσα ντομάτας – τριμμένο τυρί.
Τέλος κάνουμε τρίτη στρώση με τις μελιτζάνες που εχουμε καθαρίσει εντελώς, αλάτι πιπερι, σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με τυρι τριμμένο
Κόβουμε την μοτσαρελα σε φέτες και βαζουμε 2 φέτες ανα μπολακι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο όλα τα μπολάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετα απο μισή ώρα αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 10 λεπτά.
Ετοιμοοοοοοοοοο
Subscribe to recipe’s youtube channel here