Ένα απλό αλλά λαχταριστό μεσημεριανό γεύμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Συστατικά:

Για τους κεφτέδες:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο (μοσχάρι-χοιρινό)
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)
50 ml γάλα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ξηρό μπαχαρικό (π.χ., ρίγανη, θυμάρι)
1 αυγό
4-5 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Για τη γέμιση:
150 γρ. τυρί της αρεσκείας σας (φέτα, γραβιέρα, κασέρι κ.λπ.), κομμένο σε κυβάκια
Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (π.χ., δυόσμος, μαϊντανός)

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ, μουλιάστε τις φέτες ψωμιού στο γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, στύψτε το υπερβολικό γάλα και λιώνετε το ψωμί με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τον κιμά, το λιωμένο ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξηρό μπαχαρικό και το αυγό. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει τους κεφτέδες να διατηρήσουν το
σχήμα τους κατά το μαγείρεμα.

Βρέξτε ελαφρά τα χέρια σας και πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα του κιμά. Δημιουργήστε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο και
τοποθετήστε ένα κυβάκι τυρί (και λίγο ψιλοκομμένο μυρωδικό, αν χρησιμοποιείτε). Κλείστε το κεφτε πιεστε με την παλάμι ή οβάλ
σχήμα.
Κυλήστε κάθε κεφτε στην τριμμένη φρυγανιά, καλύπτοντάς το ομοιόμορφα.
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους κεφτεδες και ψήστε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά,
ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
Απολαύστε τους γεμιστους κεφτεδες ζεστους με τη συνοδεία της αρεσκείας σας (ρύζι, πατάτες, σαλάτα κ.λπ.).

Προηγούμενο άρθροΚέικ Καρυδόπιτα (χωρίς σιρόπι)
Επόμενο άρθροΑπολαύστε Σιροπιαστές Φωλίτσες Σοκολάτας: Ένα Γλυκό γεμάτο Αρώματα και Γεύσεις!