Μια εύχρηστη, γρήγορη συνταγή για χορταστικό πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό!
Αυτή είναι μια από εκείνες τις συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε ξανά και ξανά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!!
Υλικά
170 γρ. κονσέρβα τόνου, στραγγισμένου (1 μεγάλο και 1 μικρή κονσέρβα)
2 μεγάλα αυγά
1 μικρή ντομάτα, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κύβους
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
Γαρνίρισμα:
4 φέτες ντομάτας
50 γρ.τριμμένη μοτσαρέλα
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε τα αυγά, τον τόνο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα μαϊντανού και το αλεύρι.
Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι 22 εκ. (λαδώστε και τα πλαϊνά).
Προσθέστε τη γέμιση και ισιώστε την με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, εμποδίζοντάς την να ανέβει από το πλάι.
Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
Αφαιρέστε το καπάκι, τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από το τηγάνι και αναποδογυρίστε το. Τώρα ριξτε την πίσω στο τηγάνι.
Σκεπάστε και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα σε φέτες ντομάτας και μαϊντανό.
Σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Όταν είναι έτοιμη, κόψτε τη στη μέση και σερβίρετε αμέσως με μια σαλάτα.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen