Η Συνταγή είναι από τον Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

180 γρ Βούτυρο Αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια (Προαιρετικά)
5 Αυγά μεσαία χωρισμένα κρόκοι και Ασπράδια
350 γρ Σιμιγδάλι Χονδρό

Για το Σιρόπι
700 γρ Νερό
500 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Φλούδες Λεμόνι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αυτή την υπέροχη συνταγή από τη μαρέγκα ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια του αυγού και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα
Οταν είναι έτοιμη μαρέγκα μας την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε
Στη συνέχεια στον ίδιο κάτω του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια
προαιρετικά και τα χτυπάμε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα

Οταν εχει χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο προσθέτουμε ένα έναν τους κρόκους του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενσωματωθούν και αυτοι στο μείγμα
Στη συνέχεια σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι όπου ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να ενσωματωθεί

Δείτε Επίσης: Ρεβανί τύπου Βεροίας.

Τέλος προσθέτουμε σε 2 δόσεις χτυπημένη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά ώστε να μη χαθεί όγκος της.
Εχουμε βουτυρώσει ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 25 εκατοστών αδειάζουμε μέσα το ραβανί απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 165 βαθμούς για 30 λεπτά τσεκαρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

5 λεπτά πριν βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι όπου ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για ένα
λεπτό από τη στιγμή του βρασμού και σιροπιάσουμε απευθείας και τα δύο ζεστά
Κάνουμε κάποιες τρύπες στην επιφάνεια του ραβανί με ένα ξυλάκι ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα
Μη σας φανεί μεγάλη ποσότητα από το σιρόπι θα το απορροφήσει ολόκληρο

Ετοιμο σιροπιασμένο το ραβανί μας έχει κρυώσει εντελώς και πάμε να το κόψουμε να το σερβίρουμε

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικο Ψωμί με Προζύμι και Ελαιόλαδο
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα με σοκολάτα