Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια νέα μέθοδο παρασκευής μουσακά με κιμά. Ελπίζουμε να το δοκιμάσουμε, περιμένοντας τα σχόλιά σας.
Ο μουσακάς της Τεμπέλας
Συστατικά :
Ένα τέταρτο φλιτζάνι λάδι
300 γραμμάρια αλεσμένου κρέατος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντοματας
1 κγ αλάτι
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1/2 κγ παπρικα
1 κγ Θυμάρι
Μισό φλιτζάνι νερό
γάλα
Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
6 κουταλιές γιαούρτι κεφίρ
1 κρόκος αυγού
2 κουταλιές αλεύρι
Πώς να προετοιμάσεις :
1- Τσιγαρίζουμε πρώτα τον κιμά με το λάδι να αλλάξει χρώμα.
2- Μετά από αυτό, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατέψτε επίσης.
3- Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους και τη σάλτσα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
4- Στο τέλος, προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και θυμάρι, προσθέστε νερό και ανακατέψτε καλά.
5- Βάλτε το στο ταψί του φούρνου και ρίξτε γάλα μέχρι το υψος των πατατών.
6- Βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά και
αφήστε να σιγοβράσει.
7- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, χτυπήστε τον κρόκο του αυγού με το αλεύρι και το γιαουρτι.
8- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απο τις πατάτες
και μπαίνει ξανά στο φούρνο.
Βγάλτε από το φούρνο αφήσετε λίγο να κρυώσει και κόψτε
subscribe to recipe’s youtube channel here