Πέννες στο φούρνο με μπεσαμέλ και κιμά

Υλικά

Διαφήμιση

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια κιμά
400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ ή φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
1/3 φλ. κονιάκ
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι

Για μπεσαμέλ
80 g βούτυρο
70 γραμμάρια αλεύρι
200 ml γάλα
1 κγ Αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
τριμμένο τυρί περίπου μισό φλιτζάνι

500 g ζυμαρικά πένες
200γρ Τριμμένο τυρί για επικάλυψη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές, προσθέτουμε το σκόρδο, και
προσθέτουμε τον κιμά και τον σπαμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να ψήνεται καλά για να μη χάνει τα υγρά του με το συνεχές ανακάτεμα. Αυτό διαρκεί περίπου 8΄.
Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε για 1΄-2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το δαφνόφυλλο και το ξύλο κανέλας. Αφήνουμε την κανέλα ν’ αρωματίσει για 5΄ τον κιμά και την αφαιρούμε.
Σκεπάζουμε τον κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20΄(χωρίς προσθήκη υγρών) μέχρι να πιει τα υγρά του τελείως και να συμπυκνωθούν οι γεύσεις.

Διαφήμιση

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει και σουρώσει τα μακαρόνια. 

Για την μπεσαμελ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε και λιώνουμε το βούτυρο, μετά το αλεύρι και ανακατευουμε να γίνει σαν υγρή ζύμη.
Προσθέτουμε το γάλα σε 2 παρτίδες και ανακατεύουμε (Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ενδιάμεσα) για 5 λεπτά μέχρι να πήξει.
Προς το τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει (θα πρεπει να κάνει φουσκάλες με τρύπες όταν σπάνε).
Προσθέτουμε όλες τι πένες μέσα στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε να καλυφθούν.
Αδειάζουμε την μισή κατσαρόλα στο πυρέξ και την ισιώνουμε.
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα του κιμά.
Τέλος τα υπόλοιπα μακαρόνια και επικαλλύπτουμε με τριμμένο τυρί
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά σε μεσαία σχάρα.
Προς το τέλος βάζουμε λίγο το γκριλ να πάρει χρώμα περισσότερο.

Είναι τέλειο Απολαύστε το

Διαφήμιση

 

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση