Πένες Τρικολόρε με μοσχαράκι, ένα πιάτο που συνδυάζει την αυθεντική ιταλική γεύση με την οικεία αίσθηση του σπιτικού φαγητού. Αυτή η συνταγή μας προσφέρει ένα πλούσιο και ικανοποιητικό γεύμα.
Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι κιλότο
1 πάκο πένες τρικολόρε
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 κ.σ. πελτέ
250 ml χυμός ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 καρότο τριμμένο(προαιρετικά)
5 κόκκους μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίζουμε το κρέας
μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τα μπαχαρικά.
Ρίχνουμε το πελτέ,το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αρκετό νερό 5 κούπες.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Φροντίζουμε να υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού μέχρι να βάλουμε τις πένες.
Προσθέτουμε τις πένες, αλάτι και λίγο έξτρα ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο
περίπου 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης