Μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη πίτα, βήμα-βήμα:

Υλικά:

Για τη ζύμη:

240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ Γιαούρτι στραγγιστο
100 γρ βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Για τη γέμιση:

300 γρ φιλέτο γαλοπούλας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος ή μπούτι)
2 πατάτες
2 κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι
1 αυγό (χτυπημένο με 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό) για το άλλειμμα
Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιωνουμε σε ενα κατσαρολάκι το βούτυρο
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το γιαουρτι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο στο μειγμα με το γιαουρτι και ανακάτεψε καλά.
Συνδύασε σταδιακά τα υγρά με τα στερεά υλικά και ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη.
Χώρισε τη ζύμη σε 2 μερη, τύλιξέ κάυε μέρος σε μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Γέμιση:
Καθαρισε και Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σωταρισέ το στο τηγανι
Κόψε το φιλέτο της γαλοπούλας σε κοματάκια .
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τις πατάτες κομμένες σε κυβους, το κρεμμύδι, το φιλέτο, το αλάτι και το πιπέρι.

Συναρμολόγηση και Ψήσιμο:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και απλωσε το ένα μέρος της ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Άπλωσε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη αφήνοντας άδειες τις άκρες περίπου 2 εκ.

Άνοιξε το δεύτερο μέρος της ζύμης και κάλυψε τη γέμιση. Σφράγισε καλά τις άκρες.
Κάνε μία μικρή τρύπα στην κορυφή της πίτας για να βγαίνει ο ατμός.
Άλειψε την επιφάνεια της πίτας με το αυγό που έχεις χτυπήσει και πασπάλισε με σουσάμι.
Ψήσε την πίτα για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να είναι έτοιμη.

Συμβουλές:

Μπορείς να πειραματιστείς με άλλα λαχανικά στη γέμιση, όπως καρότα, σπανάκι ή πιπεριές.
Αν προτιμάς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμο φύλλο για πίτα αντί για σπιτική ζύμη.