Πίτα με κιμά και κρεμμύδια!

Advertisement

Για την ζύμη:

2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml φρέσκου γάλακτος
125 ml νερού
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές λάδι
1 φακ ξηρή μαγιά (11g)
600γρ αλεύρι

Για την γέμιση:
300 γραμμάρια κιμά (ένα μείγμα μοσχαρίσιο και χοιρινού κρέατος)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μικρό βάζο τοματοπολτού (1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα θα αντικαταστήσει το βάζο)
Μπαχαρικά – αλάτι, κόκκινο καπνιστό πιπέρι, θυμάρι, και μαύρο πιπερι
Για επαλειψη – έναν κρόκο αυγου αναμεικτο με μια κουταλιά γάλα.

Παρασκευή:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα πηγάδι. Σε αυτό βάζουμε διαδοχικά τα ξηρά μπαχαρικά και μετά χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το λάδι και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη, την οποία τυλίγουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ομολογουμένως … την άφησα όλη τη νύχτα. Αλλά νομίζω ότι μερικές ώρες
αρκεί για να φουσκώσει.

Γέμιση:
Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμαστούν.

Advertisement

Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, κάνοντας την μια μπάλα μεγαλύτερη. Ανοίξτε το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα ταψί, σηκώνοντας τις άκρες γυρω γυρω στο ταψι.

Απλώστε τη γέμιση, απλώστε και καλύψτε με το άλλο μέρος της ζύμης.


Πιέστε καλά τα άκρα, τρυπήστε με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και απλώστε το.
Ψήνουμε στα 180 g σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσει. Αφού αφαιρέσουμε από το φούρνο, μπορούμε να απλώσουμε με λίγο βούτυρο, αλλά μπορούμε επίσης να το κάνουμε και χωρίς αυτό, αλλά απλώς ψεκάστε ελαφρά με νερό και τυλίξτε το με μια πετσέτα για να το μαλακώσετε!

Ειναι πολύ Νόστιμη παρασκευή! 👌

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement