Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό (περίπου 250-300 ml)
Λίγο ξύδι (προαιρετικά, για πιο τραγανή ζύμη)
Σάλτσα ντομάτας (εβαλα κέτσαπ)
Τυρί (παρμεζάνα, μοτσαρέλα, τσένταρ, γραβιέρα κ.λπ.)
Υλικά της επιλογής σου (σαλάμι, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, ελιές κ.λπ.)
ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό.
Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει, σημάδι ότι η μαγιά είναι ενεργή.
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Πρόσθεσε το μείγμα με τη μαγιά και το υπόλοιπο χλιαρό νερό.
Ζύμωσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αν χρειάζεται, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι ή νερό. Πρόσθεσε το ξύδι (προαιρετικά) για πιο τραγανή ζύμη.
Άφησε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη ή νωπή πετσέτα σε ζεστό μέρος για περίπου μιση ώρα, ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.
Στρώνουμε μια λαδόκολα και με λίγο λάδι στα χέρια απλώνουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα
Άπλωσε τη σάλτσα ντομάτας(εγώ έβαλα κετσαπ) ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Πρόσθεσε τα υλικά της επιλογής σου και τέλος το τυρί.
Πασπάλισε με ρίγανη.
Ψήνε για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η πίτσα και να λιώσει το τυρί.
Η Συνταγή/φωτό είναι της κας Μένια Στεφοπούλου