Η πίτσα πεπερόνι είναι ένας αδιαμφισβήτητος σταρ στον κόσμο των πίτσων με τραγανή βάση, σκεπασμένη με μια γενναιόδωρη στρώση από τυρί, υποδέχεται τα κυματιστά κομμάτια του πεπερονιού
Συστατικά
Πασάτα ντομάτας 2 φλιτζάνια ή σάλτσα ντομάτας
Αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτ.γλ
Μαντζουράνα ξερή όσο θέλετε
Αποξηραμένος βασιλικός όσο θέλετε
Σκόρδο Αλάτι
γάλα σε σκόνη 4 κ.σ
Αλάτι όσο χρειάζεται
ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη 1 κ.σ (κανονικη ζάχαρη που την χτυπάμε και λιγο στο μουλτι αν θέλουμε)
Ενεργή ξηρή μαγιά 2 κουτ.γλ
Νερό 1 1/3 φλ
Ζεστό Νερό
Φυτικό λάδι 2 κ.σ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλ
Τριμμένο τυρί μοτσαρέλα 2 φλ
Τυρί τσένταρ 1/2 φλ
Τυρί παρμεζάνα τριμμένη 4 κ.σ
Φέτα πεπερόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
Σε μια κανάτα, προσθέστε ντομάτα (2 φλιτζάνια), αποξηραμένη ρίγανη,
αποξηραμένη μαντζουράνα, βασιλικό ξερό και σκόρδο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να καθίσει
για 1 ώρα.
Μετα απο 1 ωρα, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε ρίξτε το γάλα σε σκόνη, αλάτι, ζάχαρη άχνη
(1 κουταλιά της σούπας), μαγιά και νερό. Χτυπάμε να ενωθούν και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέστε φυτικό λάδι και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
Κόβουμε τη ζύμη στη μέση και την ανοίγουμε ώστε να σχηματιστεί ένα λεπτό σχήμα πίτσας.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί και από πάνω τη σάλτσα. Πασπαλίστε πάνω από τυρί μοτσαρέλα, τυρί τσένταρ και τυρί παρμεζάνα. Καλύπτουμε με φέτες πεπερόνι εγώ έβαλα και πιπεριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει το τυρί και να ροδίσει η εξωτερική κρούστα.
Κόψτε, σερβίρετε και απολαύστε!