Αυτή η συνταγή για Παγωτό με μπισκότα oreo είναι γρήγορη, εύκολη και απολαυστική! Ιδανική για ζεστές καλοκαιρινές μέρες, μπορείτε να την τροποποιήσετε με τα αγαπημένα σας υλικά για να δημιουργήσετε μοναδικές γεύσεις.

Υλικά:

3 κρέμες γάλακτος των 200 γρ. (πρέπει να είναι πολύ κρύες)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo, θρυμματισμένα
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
100 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
Oreo και βύσσινο γλυκό για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τις κρέμες γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνουν σφιχτή σαντιγί.
Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα μπισκότα Oreo και τις σταγόνες σοκολάτας με το μείγμα κρέμας γάλακτος.

Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα για παγωτό και καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, λιώστε την κουβερτούρα με το καλαμποκέλαιο σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain-marie και αφήστε να κρυωσει.
Ρίξτε από πάνω την σοκολάτα στολίστε με επιπλέον μπισκότα Oreo και βύσσινο γλυκό, αν θέλετε και ξαναβάλτε στο ψυγείο να παγωσει η σοκολάτα.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Παγωτό Oreo 

Τούρτα Παγωτό Oreo

του Pastry chef Stratou Petrou

Υλικά

Για το Παγωτό
1 Συσκευασία Φυτική κρέμα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βαζάκι έτοιμη καραμέλα (380γρ)
2 πακέτα Μπισκότα Oreo

Για το Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ νερό
10 γρ κονιάκ

Για την Γκανάζ Σοκολάτας
150 γρ κουβερτούρα
150 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάμε σε σαντιγί όχι πολύ σφιχτή.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την καραμέλα από το βαζάκι υπάρχει σε όλα τα σουπερμάρκετ ή αν θέλετε δική σας καραμέλα μην φοβηθείτε την καραμέλα εξισορροπεί τη γλυκύτητα από το ζαχαρούχο γάλα.
Χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά και είμαστε έτοιμοι.
Προσθέτω κομματάκια από μπισκότα Oreo που θα σπασω με τα χέρια ώστε να υπάρχουν χοντρά κομμάτια μέσα στο παγωτό.

Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να πάνε παντού και έτοιμο το παγωτό μας αφήνω λιγάκι στην άκρη Εχω περίπου 20 εκατοστά από το παντεσπάνι που σας έδειξα σε προηγούμενο βίντεο και το κόβω στη μέση ώστε να έχουμε δύο δίσκους.
Βάζουμε τον ένα δίσκο στη βάση του τσέρκι και το σιροπιάζουμε με το λιγάκι πιο βαρύ σιρόπι που σας έχω την συνταγή στο τέλος, το παντεσπάνι ώστε να μείνει ζουμερό και στην κατάψυξη.
Προσθέτω μία αρκετά ικανοποιητική ποσότητα παγωτού επάνω στο παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα και απλώνουμε στο παγωτό.
Στη συνέχεια βάζουμε τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι σιροπιάζουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία.

Σπάμε κομμάτια του μπισκότου στρώνουμε καλά το παγωτό σε μία επιφάνεια και βάζουμε κατάψυξη 4-5 ώρες όταν έχουν περάσει ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη ξεφορμάρουμε το τσέρκι και διακοσμούμε όπως επιθυμεί ο καθένας.
Εγώ έκανα μία γκαναζ στην οποία άφησα να γίνει αρκετά χλιαρή και έριξα στην επιφάνεια μαζί με τρούφα σοκολάτας και κομμάτια μπισκότο Oreo μία πεντανόστιμη τούρτα παγωτό 

Προηγούμενο άρθροCheeseCake στο Ποτήρι με μισκοτάκια Lotus
Επόμενο άρθροΣιροπιαστό Ινδοκάρυδο (Καρύδα)