Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή πόσο μου άρεσαν αυτά τα παγωτάκια. Είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις στο σπίτι και γίνονται πεντανόστιμα. Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνω εγώ, με τη συνταγή της Εύης.

Υλικά:

1 κουτί (τενεκέ) μορφάτ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 μικρό κουτί εβαπορέ γάλα Νουνού
1 κουβερτούρα 125 γραμμαρίων
2 κουταλιές της σούπας κακάο (προαιρετικά)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

Όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες πριν την παρασκευή.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά τη morfat.
Γενικά το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 3 λεπτά
Προσθέτουμε το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Στρώνουμε μπισκότα της αρεσκείας μας στον πάτο του ταπερ και ρίχνουμε το μισό λευκό μίγμα και το βάζουμε μια ώρα στην κατάψυξη να παγώσει.
Στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνω μία κουβερτούρα 125 gr.την οποία έχω λιώσει σε μπεν μαρί και δυο κουταλιές κακάο και ανακατεύω στο μίξερ και την αφήνω στο ψυγείο.
Αφού έχει παγώσει το πρώτο μίγμα με τα μπισκότα ρίχνω και τη σοκολατένια κρέμα και μία στρώση μπισκότα πάνω.
Κατάψυξη και ετοιμο για απόλαυση
***Η φωτο που βλέπετε έχω κάνει τη διπλή δόση,και όλο το μίγμα είναι σοκολατένιο με κακάο και κουβερτούρα….Μπορείτε να κάνετε ότι παραλαγγη θελετε

  • Μπορείτε να κάνετε ό,τι γεύση παγωτού θέλετε! Αντί για σοκολάτα, μπορείτε να βάλετε λιωμένη φράουλα, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
  • Αν δεν έχετε ταπερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ταψί και μετά να κόψετε το παγωτό σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Για πιο μαλακά μπισκότα, μπορείτε να τα βουτήξετε ελαφρά σε λίγο γάλα πριν τα στρώσετε.

Η Συνταγή είναι της κας Εύη εύη