Παγωτό
Αυτό είναι το πιο κλασικό και ωράιο Παγωτό το οποίο μπορεί να γίνει στο σπίτι!!! Χωρις ζαχαρούχο
Συστατικά:
400 ml γάλα,
300 ml κρέμα γάλακτος 33%,
40 g γάλα σε σκόνη,
120 g ζάχαρη,
14 g κορν φλαουερ,
βανιλίνη.
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε αμέσως το κορν φλουερ καλά σε 50 ml γάλα μέχρι να διαλυθεί και αφήστε το στην άκρη.
Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά υλικά, ρίχνουμε μέσα περίπου το ένα τέταρτο από το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Ανακατέψτε ξανά το άμυλο, προσθέστε το στο μείγμα, χαμηλώστε τη φωτιά και μουλιάστε για άλλα 2-3 λεπτά στη φωτιά, ώστε η μάζα να πήξει.
Το περνάμε από ένα σουρωτήρι και το βάζουμε σε ένα μπολ με πάγο να κρυώσει.
Αρχικά, ανακατεύετε συνεχώς για να μην κανει πάνω πάνω ένα φιλμ γάλακτος. Μετά από 5 λεπτά, στείλτε το στην κατάψυξη.
Σε αυτό το διάστημα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ με ένα μίξερ και μετά ρίχνουμε μέσα το παγωμένο μείγμα γάλακτος.
Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το βγάζουμε να ανακατευτεί κάθε 30-40 λεπτά τις πρώτες 3-4 ώρες.
Αφήστε το παγωτό εκεί για άλλες 3 ώρες μόνο – και είναι έτοιμο!
Καλή επιτυχία
ΠΗΓΗ: Рецепты СССР