Φτερούγες Κοτόπουλο
Υλικά
12 τεμ. φτερούγες κοτόπουλου
2 αυγα
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κ.σ. ξερό θυμάρι
2 κουτ γλυκό κόκκινο πιπέρι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
αλάτι για γεύση
λάδι τηγανίσματος
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Πρόσθεσε αλάτι και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.
Ξεπλύνετε τα φτερά του κοτόπουλου κάτω από τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, το μαύρο πιπέρι και αλάτι για γεύση. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά.
Τυλίγουμε τα φτερά και από τις δύο πλευρές σε αλεύρι,
μετά στο μείγμα των αυγών και τέλος ξανά σε αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντάς τα τουλάχιστον 2-3 φορές. Είναι έτοιμα όταν τα τρυπήσετε με ένα πιρούνι, δεν βγαίνει υγρό.
Αφαιρέστε τα έτοιμα τηγανητά φτερά κοτόπουλου με μια τρυπητή κουτάλα. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λίπος, προσέχοντας να μην τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο.
Σερβίρετε τα φτερά αμέσως – ζεστά και τραγανά. Ταιριάζουν με σάλτσα σκόρδου.
Καλή όρεξη!