Υλικά

300 γρ. αλεύρι
325 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
6 ml εσάνς βανίλιας
500 ml γάλα
5 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
3 γρ. αλάτι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, τα 200 γρ ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τα 3 ml εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη στο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: βάζουμε το κορν φλάουερ και τα 100 ml γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το άμυλο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 125 γραμμάρια ζάχαρη, 3 ml εσάνς βανίλιας, 4 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, η μία μεγαλύτερη από την άλλη.

Τοποθετούμε τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο (διαμέτρου 26 εκ.)
Απλώνουμε τη ζύμη καλά με τα δάχτυλα μας σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και μετά ανασηκώνουμε τις άκρες της ζύμης κολλώντας τη στα τοιχώματα του.
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τη ζύμη και ισιώνουμε με μια σπάτουλα, διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα (έτσι δεν θα ρέει η κρέμα).
Ανοίγουμε την άλλη μπάλα ζύμης σ έναν κύκλο διαμέτρου 26 εκ.Την ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί για ευκολία και τοποθετούμε το φύλλο ζύμης πάνω από την κρέμα.
Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας και αλείφουμε το κέικ με 1 κρόκο αυγού.
Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, σχεδιάστε 4 κάθετες γραμμές και στη συνέχεια 4 ακόμη γραμμές διαγώνιες που σχηματίζουν διαμάντια.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Είναι ένα από τα πιο ελαφριά κέικ που θα φτιάξετε ποτέ.
Και πολύ νόστιμο!!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Μπριος με Ζάχαρη
Επόμενο άρθροΚρέμα Βανίλιας με Μασκαρπόνε