Αφράτη Μηλόπιτα

Εύκολη συνταγή για Αφράτη μηλόπιτα και μοσχομυριστή. Γίνεται με απλά υλικά που έχτε όλοι στο σπίτι

Υλικα Συνταγής

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. βούτυρο
1 & 1/2 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1/4 φλ. κονιάκ
1/2 φλ. γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ
και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ.
Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
Βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τριφτή Μηλόπιτα με καρύδια

Τριφτή Μηλόπιτα με καρύδια

Συστατικά

Για την ζύμη

300 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
150 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
φλούδα λεμονιού

για την γέμιση
4 ασπράδια αυγών
150 γρ ζάχαρη
150 γρ αλεσμένα καρύδια
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
4 μεγάλα μήλα

Παρασκευή

1. Ζυμώνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
2. Ανοίξτε το ένα μέρος σε ένα ταψί με λαδόκολλα διαστάσεων περίπου 20 × 30 εκ. και τοποθετήστε το άλλο μέρος στην κατάψυξη.
3. Για τη γέμιση χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα καρύδια και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε όλα ελαφρά.
4. Βάζουμε στο πρώτο μέρος της ζύμης τριμμένα καθαρισμένα μήλα, μετά ρίχνουμε τη γέμιση και μετά τρίβουμε το δεύτερο μέρος της ζύμης από την κατάψυξη.
5. Ψήνουμε στους 200C να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση