Ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Δεν χρειάζεται πολλή ώρα προετοιμασίας και μαγειρέματος και απελευθερώνει άφθονα αρώματα.
YΛΙΚΑ :
250 γρ. παπαρδέλες
250 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο ροδέλες
1 ματσάκι μάραθο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 ml ζωμό κοτόπουλου
φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. μαϊντανό
3 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανο ή λίγο αποξηραμένο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτετε νερό και βράζετε τις παπαρδέλες al dente. Τις μεταφέρετε σε άλλο μπολ στραγγίζοντας, αλλά κρατάτε το ζωμό που έβρασαν.
Κόψτε το μάραθο στα μισά κατά μήκος, στη συνέχεια κόψτε σε φέτες 1cm.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το μάραθο και το λουκάνικο ανακατεύοντας συχνά, για 15-20 λεπτά. Το μάραθο πρέπει να είναι τρυφερό και το λουκάνικο πρέπει να γίνει καφέ. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου στο μίγμα μάραθου – λουκάνικου σε υψηλή θερμοκρασία για 3 – 4 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το θυμάρι, το μαϊντανό και το δεντρολίβανο. Προσθέστε στο τηγάνι τις παπαρδέλες, αλατοπιπερώστε, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ελαφρά τις παπαρδέλες, προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού και νερό από τα ζυμαρικά, αν χρειαστεί.
Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο μαϊντανό.
https://www.deliciousmagazine.co.uk/recipes/fennel-and-pork-