Αχ, τι ωραίο φαγητό! Τα παπουτσάκια με μελιτζάνες και κιμά είναι από τα αγαπημένα μου, τόσο χορταστικά και νόστιμα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά γιατί αρέσουν σε όλη την οικογένεια. Είναι λίγο μπελαλίδικα στην αρχή με τις μελιτζάνες, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο! Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνω.
Υλικά:
Μελιτζάνες φλάσκες (όσες θέλετε να φτιάξετε)
Κιμάς μοσχαρίσιος (περίπου 500 γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας (αν δεν έχετε, βάλτε λίγο παραπάνω τριμμένη ντομάτα)
2 κόκκοι μπαχάρι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα (χλιαρό)
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο ή άλλο τυρί που σας αρέσει