Αχ, τι ωραίο φαγητό! Τα παπουτσάκια με μελιτζάνες και κιμά είναι από τα αγαπημένα μου, τόσο χορταστικά και νόστιμα. Εγώ τα φτιάχνω συχνά γιατί αρέσουν σε όλη την οικογένεια. Είναι λίγο μπελαλίδικα στην αρχή με τις μελιτζάνες, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο! Πάμε να δούμε πώς τα φτιάχνω.

Υλικά:

Μελιτζάνες φλάσκες (όσες θέλετε να φτιάξετε)
Κιμάς μοσχαρίσιος (περίπου 500 γρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
2 κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτας (αν δεν έχετε, βάλτε λίγο παραπάνω τριμμένη ντομάτα)
2 κόκκοι μπαχάρι
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:

100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο γάλα (χλιαρό)
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο ή άλλο τυρί που σας αρέσει

Εκτέλεση:

Καθάρισα τις μελιτζάνες έκοψα λίγο το εσωτερικό τους και τις έκανα βαρκούλες. Έβαλα λίγο λάδι και τις έψησα στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν. Έφτιαξα τον κιμά τσιγαρίζονταςτον λίγο μετά πρόσθεσα το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα έσβησα με το κρασί άφησα λίγο να εξατμιστεί και πρόσθεσα τις ντομάτες την σάλτσα αλάτι πιπέρι και τα μπαχάρια με το δαφνόφυλο.Εριξα λίγο νερό και το άφησα να βράσει και να μείνει με το λάδι του!!
Για την μπεσαμέλ έβαλα το βούτυρο να λιώσει και έριξα το αλέυρι ανακατέυωντας συνεχώς με το σύρμα. Σιγά σιγά Ρίχνω το γάλα χλιαρό και ανακατέυω μέχρι να πήξει.Κατευαζω από την φωτιά Ρίχνω το αυγό το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα!!!
Γεμίζω τις μελιτζάνες με τον κιμά από επάνω την μπεσαμέλ λίγο τριμμένο τυρί και ψήνω μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!!!!
Η Συνταγή είναι της κας

 Αλεξάνδρα Κυριάκη