Υλικά:

Μία Πλάτη αρνιού ή κατσικιού
Μία συκωταριά
Ρύζι για πιλάφι
Κρεμμύδι ξερό και κρεμμυδάκια φρέσκα
Ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
Κουκουνάρι
Λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπαχάρι τριμμένο, μοσχοκάρυδο, κανέλα ξύλο, άνηθος κομμένος
Κεφαλοτύρι σε κυβάκια
Χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
Μέλι
Μουστάρδα
Ρίγανη
Κόκκινη πιπεριά
Πατάτες

Εκτέλεση:

Βάζω τριμμένο ξερό κρεμμύδι με λίγο λάδι για δύο τρία λεπτά στη φωτιά
Προσθέτω τα συκωτάκια κομμένα σε κυβάκια θα γυρίζω για δύο τρία λεπτά να θωρακιστούν
Προσθέτω το ρύζι συνήθως μία με μιάμιση κούπα τσαγιού τα γυρίζω όλα μαζί για λίγο να ανακατευτούν καλά
Σβήνω με ένα ποτηράκι κρασιού κρασί μόλις εξατμιστεί προσθέτω τα μπαχαρικά το κουκουνάρι και τόσο νερό στο χρειάζεται να μαλακώσει
λίγο το ρύζι (όχι να βράσει τελείως)

Αφού ετοιμαστεί η γέμιση και κρυώσει λίγο προσθέτω τον άνηθο τα φρέσκα κρεμμυδάκια το σκόρδο και το τυρί και η γέμιση είναι έτοιμη
Εχω ανοίξει την πλάτη και δημιούργησα μία μεγάλη τσέπη μεταξύ της πέτσας και του κόκκαλου
Σε μεγάλη λεκάνη βάζω χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και μία κουταλιά μέλι και μουστάρδα και ρίγανη και αλάτι και πιπέρι και σκελίδες σκόρδο
λιωμένες και κόκκινη πιπεριά και λάδι ανακατεύω καλά και βάζω την πλάτη αφού την έπλυνα μαριναριστεί

Στη συνέχεια τη γεμίζω

και όση ώρα την γεμίζω μαρινάρω και τις πατάτες αφού ράψω την πλάτη τα βάζω όλα στο φούρνο 250 βαθμούς κελσίου
στην αρχή και μετά χαμηλώνω λίγο-λίγο θερμοκρασία δεν το γυρίζω πολλές φορές

Η Συνταγή είναι της κας Eleni Peleki