Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Μπακλαβάς με σουσάμι (Video)

Υλικά

Σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
400 γρ νερο
50 γρ γλυκόζη
40 γρ μελι
1 κανέλα ξυλάκι
1 φλούδα λεμόνι
1 φλούδα πορτοκάλι
Λίγη βανίλια

για την Σουσαμόπιτα
450 γρ φύλλα κρούστας
300 γρ βούτυρο αγελάδος και 50 γρ πρόβειο
300 γρ σουσάμι
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
1/2 κουτ γλυκού κανέλα
1/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

Ξυλάκια γαρύφαλλο

Εκτέλεση

Βάζουμε το σουσάμι στο φούρνο να καβουρδιστεί στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, να μην καβουρδιστεί πάρα πολύ όταν είναι έτοιμο αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σουσάμι τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24 X 33cm ή όποιο άλλο της επιλογής σας.
Ξεκινάμε βάζοντας ένα ένα τα φύλλα και κάθε φύλλο βουτυρώνουμε.
Στην αρχή βάζουμε 5 φύλλα περίπου σκέτα χωρίς σουσάμι αφού τοποθετήσαμε τα πρώτα πέντε φύλλα και τα έχουμε βουτυρώσει Ξεκινάμε να Βάζουμε και τη γέμιση.

Η διαδικασία έχει ως εξής:
Φύλλο, το βουτυρώνουμε προσθέτουμε περίπου 3 κσ σουσάμι και πάλι το ίδιο μεχρι να τελειώσει το σουσάμι Να έχετε υπόψη ότι τα τέσσερα τελευταία φύλλα τα επάνω πρέπει να μπούνε βουτυρωμένα αλλά χωρίς σουσάμι.
Αφού τελειώσει η διαδικασία βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσει ώστε να είναι ευκολότερο το κόψιμο της σε κομμάτια της αρεσκείας μας και προαιρετικά βάζουμε από ένα γαρύφαλλο.
Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 1:30 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο

Οταν είναι σχεδόν έτοιμη ξεκινάμε το σιρόπι βράζουμε για 3 λεπτά από το σημείο βρασμού σιροπιάζουμε με καυτό σιρόπι και καυτό μπακλαβά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα με γεύση λεμονιού…με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ
Επόμενο άρθροΑυτές οι κοτόπιτες είναι μια γρήγορη επιλογή για τις νοικοκυρές.