Παρφέ Σοκολάτας
Υλικά
120 γρ ή 6 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ γάλα πλήρες 3,5%
400 γρ κουβερτούρα
600 γρ κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή σαν γιαούρτι
Σταγόνες σοκολάτας
Γκανάς Σοκολάτας
100 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ κουβερτούρα
50 γρ Πραλίνα Φουντουκιού
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το υπέροχο Παρφέ σοκολάτας χωρίς παγωτομηχανή χωρίς κρυσταλλάκια που θα λατρέψετε όπως και το Παρφέ βανίλια
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους για ανακατεύουμε να διαλυθούν, το ασπράδι δεν το πετάμε φτιάχνουμε το Παρφέ βανίλιας. Μετά ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε μία βανίλια ή λιγάκι υγρή βανίλια στο μείγμα αυγών. Βάζουμε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή ένταση εμένα φτάνει στο 9 η ένταση και το είχα στο 3 ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς. Μόλις ξεκινήσει να βγάζει ατμούς το μείγμα περίπου στα 3 με 4 λεπτά και η κρέμα έχει αρχίσει να πήζει ελαφρώς το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Εάν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής θα πρέπει η θερμοκρασία να είναι 80 βαθμούς κάντε και το κολπάκι κουτάλι ώστε να είστε σίγουροι ότι ότι έδεσε η κρέμα.
Εχουμε λιώσει την κουβερτούρα σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την ενσωματώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε ανακατεύουμε να ενσωματωθούν μεταξύ τους ή αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή σαν γιαούρτι μόλις κρυώσει η κρέμα αυγών ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να έχουμε μία λεία και φουλ σοκολατένια υφή προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας για να ανακατεβούμε στο Παρφέ
Ρίχνουμε το μείγμα του Παρφέ σε ένα μπολ πασπαλίζουμε με ακόμη λίγες σταγόνες σοκολάτας και το βάζουμε κατάψυξη για περίπου 4 με 5 ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε μία γκανάζ σοκολάτας και προσθέτουμε πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύουμε Pασπαλίζουμε την επιφάνεια του Παρφέ με την γκανάζ
και σερβίρουμε αυτό το υπέροχο Παρφέ σοκολάτας που πραγματικά δεν εχει να ζηλέψει τίποτα από τα έτοιμα χωρίς πολλές θερμίδες δεν έχει σκόνες και φυσικά δεν έχει ζαχαρούχο γάλα είναι κρίμα να έχουμε στην καθημερινή μας διατροφή τόσες πολλές θερμίδες
Καλή επιτυχία