Παστίτσιο με λαζάνια

Υλικά

1 κουτί λαζάνια
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ.σάλτσα ντομάτας
250 γρ. Ricotta
200 γρ.καπνιστό τυρί
150 γρ.τριμμένη παρμεζάνα
1/2 ποτήρι Λευκό κρασί
2 κλωνάρια σέλινο, 2 καρότα, 1 σκελίδα σκόρδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Μπεσαμελ
1,5 λίτρο γάλα
6-8 κουταλιές κορν φλάουερ
1 κ.γ.μοσχοκάρυδο
2 αυγά
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σέλινο, το καρότο και το σκόρδο.Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και τα σοτάρουμε 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και μόλις αλλάξει χρώμα τον σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την σάλτσα. Αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.


Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε το κορν φλάουερ.Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.
Σβήνουμε και προσθέτουμε τ αυγά και το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.
Κόβουμε το καπνιστό τυρί κομματάκια.Παίρνουμε 2 λαζάνια και απλώνουμε λίγη ρικότα στο καθένα.
Στη συνέχεια βάζουμε στις δύο άκρες λίγο από τον κιμά μας και από πάνω λίγα κομματάκια καπνιστό τυρί.


Κόβουμε τα λαζάνια στη μέση και τα τυλίγουμε. Ρίχνουμε λίγο λάδι στο πυρέξ βάζουμε στον πάτο λίγη από την μπεσαμέλ και στρώνουμε τα λαζάνια μας.


Από πάνω βάζουμε πάλι μπεσαμέλ ρίχνουμε λίγο λαδάκι και απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά μας.


Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Στα 20 λεπτά σκεπάζουμε το πυρέξ μας με αλουμινόχαρτο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να γκρατιναριστεί.
Τα λαζάνια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!!!!!!!
Ένα φαγητό τόσο λαχταριστό και νόστιμο που δεν θ αρκεστείτε σ ένα κομμάτι!!!!!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμη Πιπερόπιτα
Επόμενο άρθροΤα τυροπιτάκια κρουσανάκια