Παστούλες Φράουλας – Σοκολάτας Όνειρο

Υλικά

320 γρ Μπισκότα Σαβουαγιάρ
500 γρ Χυμός Φράουλα του εμπορίου
1 σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Μους Φράουλα – Σοκολάτα
300 γρ φράουλες πολτοποιημένες
500 γρ κουβερτούρα Σοκολάτα 55%
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
Φράουλες για Διακόσμηση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε πιο πεντανόστιμες παστες τούρτες φράουλες καλοκαιρινές δροσιστικές με υπέροχα αρώματα
Τοποθετούμε τις φράουλες στο multi και τις πολτοποιούμε ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να βράσει
Μόλις βράσει ο πολτός φράουλας τον ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα καλό θα είναι η κουβερτούρα να την έχετε ψιλοκόψει ώστε να λιώσει πιο γρήγορα και εύκολα ανακατεύουμε και αφήνουμε να λιώσει η σοκολάτα
Οσο περιμένουμε να λιώσει η κουβερτούρα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε να έχει υφή σαν γιαούρτισε ένα βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το χυμό φράουλα μαζί με το κονιάκ προαιρετικά και ανακατεύουμε έτοιμη χτυπημένη κρέμα γάλακτος βλέπετε θα έχει γίνει ελαφριά σαν γιαούρτι και όχι σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα φράουλας σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά να έχουμε μία ωραία Ελαφριά μους.
Βουτάμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ το χυμό φράουλα και τα τοποθετούμε στο τσέρκι ή στο ταψάκι μας το ένα δίπλα στο άλλο απλώνουμε τη μισή ποσότητα μους φράουλα σοκολάτα επάνω στα σαβαγιάρ, στρώνουμε δεύτερη στρώση από σαβουαγιάρ με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε με την υπόλοιπη μους απλώνουμε πολύ καλά και βάζουμε ψυγείο να σφίξει.

Μόλις παγώσει αρκετά και σταθεροποιηθεί μους ξεφορμάρουμε και κόβουμε τις πάστες σε κομμάτια μπορείτε αν θέλετε να καλύψετε με γλάσο
σοκολάτας ή σαντιγύ τοποθετώ σε κάθε παστούλα από μία φράουλα και είναι έτοιμες

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛιόψωμο με λιαστή ντομάτα, ελιες και ρίγανη.
Επόμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα λευκού κρασιού