Τα πασχαλινά κουλουράκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εορταστικών ημερών.
Η μυρωδιά τους γεμίζει τα σπίτια μας και μας ταξιδεύει σε παιδικές αναμνήσεις.
Η παρασκευή τους είναι μια διαδικασία που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα.
Ας φτιάξουμε λοιπόν τα δικά μας, νόστιμα και αφράτα κουλουράκια, χρησιμοποιώντας μια κλασική συνταγή με υπέροχα αρώματα.
Υλικά:
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι βιτάμ soft (άλλιωτο)
2 κουταλιές γλυκού αμμωνία
Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 1200 γραμμάρια)
Αλάτι
Κρόκος αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Χτυπώ καλά το βιτάμ συνεχίζω το χτύπημα προσθέτοντας τη ζάχαρη
Στη συνέχεια βάζω τα αυγά και χτυπώ για λίγο
Στο χλιαρό γάλα λιώνω την αμμωνία και προσθέτω στο μείγμα
Βάζω τις βανίλιες και το ξύσμα προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι μεχρις ότου γίνει μία μαλακή ζύμη
Πλάθω σε διάφορα σχέδια
και βάζω στο φούρνο για 10 με 15 λεπτά στους 200 βαθμούς αφού η προηγουμένως τα χω αλήψει με κρόκο αυγού
Συμβουλές:
Ποσότητα αλευριού: Η ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την υγρασία του. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια αλλά να είναι μαλακή και εύπλαστη.
Η Συνταγή είναι της κας Eleni Peleki